Versla de concurrentie met Accelerated Mobile Pages (AMP)

Websites die megasnel via mobiel openen vanuit Google zoekresultaten. Dat is mogelijk met Google AMP. Deze techniek is al geruime tijd beschikbaar maar wordt nog niet door iedereen gebruikt. Wees daarom slim en zorg dat je vooraan loopt met deze techniek.

Wat zijn Accelerated Mobile Pages (AMP)?

Accelerated Mobile Pages (AMP) is een techniek waarmee bezoekers met een mobiel een uitgeklede versie van de pagina te zien krijgen. Het grote voordeel is dat deze dan razendsnel laden. De snelheid wordt opgevoerd door deze pagina’s ook nog eens te ‘cachen’ op hun eigen snelle servers. Met resultaat: een AMP-pagina laadt gemiddeld zo’n vier keer sneller en verbruikt tien keer minder data dan de normale versie van die pagina.

Waarom wil je Accelerated Mobile Pages voor jouw website?

Google geeft al enige tijd aan dat de snelheid van websites zeer belangrijk zijn. Dit komt omdat bezoekers direct weggaan als een website te traag laadt. Als bezoekers je website snel verlaten heeft dit weer effect op je posities in Google zoekresultaten.

mobiel AMPHoeveel bezoekers komen er nou werkelijk via mobiel?

Bij de sites die wij beheren is dit ongeveer 30% van de totale bezoekers. Dit is al een behoorlijk groot percentage maar het gaat alleen maar meer worden in de toekomst. De smartphone gaat steeds meer functies overnemen van een pc.

AMP-pagina’s hebben een paar voordelen in de ranking. Ze hebben een icoontje naast het resultaat. Ze gaan hoger scoren omdat ze veel sneller laden. Daarnaast is AMP te gebruiken om klanten te trekken die zich via mobiel op een aankoop oriënteren.  Zodat de klant extra snel op de productpagina terecht komt.

Hoe werkt het?

Je maakt van een gewone pagina een AMP-pagina door achter de url bijvoorbeeld /amp/ te zetten. Met de juiste meta tags maak je dan een link van je niet amp pagina naar je amp variant en weer terug zodat het voor Google ook duidelijk is. Wil je meer weten over de richtlijnen van Google voor AMP-pagina’s klik dan hier.

Als je site WordPress gebruikt zoals veel van onze sites is het net wat eenvoudiger. Je installeert dan de AMP plugin en je maakt van ieder bericht eenvoudig een AMP-pagina.

Meer weten over dit open source project kijk dan op de site van ampproject.org