Wat is Moodle?

Moodle mag zich wereldwijd de meest gebruikte open-source elektronische leeromgeving noemen. Het platform wordt in het bijzonder gebruikt in scholen en is door de jaren heen gelanceerd in tal van verschillende talen. Het leerplatform is uiteraard ook in het Nederlands beschikbaar. Moodle is in het bijzonder populair geworden omdat er geen (hoge) licentiekosten voor in rekening worden gebracht. Bovendien kan er ook nog eens worden vastgesteld dat Moodle steeds streeft naar een leeromgeving welke niet alleen veilig, maar bovendien ook nog eens erg flexibel is voor wat het aanbieden van leercontent betreft. Wil jij ook graag meer te weten komen over dit open-source systeem en hoe deze te installeren? In dat geval moet je, je zeker en vast even verdiepen in de informatie in dit blogartikel!

moodle e learning

Een bijzonder leerplatform

Voor de oorsprong van Moodle moeten we kijken in de richting van het sociaal-constructivisme. Dit betekent dat er bij het opzetten van het Moodle-platform is uitgegaan van de diversiteit in leren. Het spreekt immers voor zich dat mensen in de praktijk steeds over hun eigen, specifieke manier van leren beschikken. Dit principe is niet alleen terug te vinden in de verschillende mogelijkheden om leercontent aan te bieden, maar ook in de manier waarop de software werkt en denkt. Het resultaat hiervan is dat er door de jaren heen heel wat verschillende, zeer mooie vormen van leren zijn ontstaan. Verspreid over de wereld zijn er op moment van schrijven dan ook reeds zo’n slordige 10.000 verschillende Moodle leerplatforms terug te vinden. Niet alleen scholen maken gebruik van Moodle, ook grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Shell, Jumbo en KLM gebruiken dit platform.

Elke twee maanden een nieuwe update

Van Moodle is bekend dat het platform niet alleen zeer omvangrijk is, maar tegelijkertijd ook zaken zoals privacy en veiligheid hoog in het vaandel stelt. Elke twee maanden verschijnt er dan ook weer een nieuwe update. Is er voor de versie van Moodle waar jij gebruik van maakt geen sprake meer van periodieke updates? Dan hoef je, je daar zeker geen zorgen over te maken. Om de zes maanden verschijnt er immers ook een grote update. Deze zorgt er voor dat je altijd weer helemaal mee bent met de laatste nieuwe technologie.

moodle dashboard

Ook gebruikmaken van het Moodle open-source platform?

Ben jij als onderneming of organisatie ook van plan om gebruik te gaan maken van het Moodle open-source platform? In dat geval spreekt het voor zich dat het systeem in eerste instantie nog geïnstalleerd zal moeten worden. Dit is niet zo eenvoudig waardoor menig aantal mensen hier toch best wel de nodige moeite mee ondervinden. Daar kunnen wij je hier bij Zetti uitstekend bij helpen. Door het opzetten van het Moodle-platform aan ons uit te besteden zal je kunnen vaststellen dat deze steeds op de meest optimale wijze zal worden geïnstalleerd.

Bovenstaande zorgt er niet alleen voor dat je verzekerd bent van een perfect werkend systeem, daarnaast kan je er ook in alle veiligheid gebruik van maken. Wil jij dus ook graag gebruik gaan maken van Moodle als open-source elektronische leeromgeving, maar ben je nog op zoek naar een professionele partij die dit systeem voor jou kan installeren? Zoek dan niet verder en kies er vandaag nog voor om de installatie uit te besteden aan de Zetti experts!