Wat is mijn IP adres router?

Je IP adres router kan je soms nodig hebben om een connectie te maken met de interface van je router. Met deze administratieve interface van je router kan je diverse opties aanpassen en bijvoorbeeld je wifi wachtwoord wijzigen.

IP adres router achterhalen

Het IP adres van je router is meestal geheel afhankelijk van je provider waarop je bent aangesloten. Met de onderstaande tabel kun je het juiste IP adres van je router achterhalen. Ga vervolgens in de browser van je computer naar het IP router adres en maak zo verbinding met je router.

IP adres router vinden

Het IP van je router heeft een altijd een bepaalde volgorde: het bestaat altijd uit vier groepjes cijfers met een punt er tussen. Door het type router en merk te achterhalen kan je met de bovenstaande tabel het goede IP router adres vinden.

IP adres router achterhalen via Opdrachtprompt?

Als het je niet lukt om het router adres te achterhalen op bovenstaande wijze kan je het ook handmatig doen. Ga in Windows naar de zoekbalk en zoek naar CMD (opdrachtprompt).

Open het Opdrachtprompt programma, typ ‘ipconfig’ en druk op de enter toets.

Vervolgens krijg je alle Windows netwerkadapters te zien. Het ‘Default Gateway adres’ van de ‘Wireless LAN adapter Wi-Fi’ of onder ‘Ethernet adapter Ethernet’ is het router IP adres.

ip adres router